WhatsApp Image 2021 04 12 at 20.19.29 1پرسشنامه نگرش

هیچ کس با یک نگرش خاص متولد نمی‌شود، بلکه نگرش‌های ما از راه‌های گوناگون شکل می‌گیرند و گسترش می‌یابند. برای مثال از راه تجربیات خوب یا بد ما با مردم، رخدادها و افراد تاثیرگذار در زندگیمان مانند والدینمان و همچنین افرادی که با آن‌ها باورهای مشترکی داریم. واژه‌ی نگرش برگرفته از واژه لاتین aptitude  به معنای تناسب است و در این جا نگرش نشان می‌دهد که آیا یک فرد برای انجام یک کار مناسب است یا خیر.

این آزمون برای ارزیابی میزان نگرش اجتماعی، نگرش افراد به زندگی و جهان به طور کلی طراحی شده است. به عبارت دیگر رفتاری که نه تنها بر زندگی شخصی فرد تاثیر می‌گذارد، بلکه بر کسانی که با او در ارتباط هستند نیز تاثیر می‌گذارد.

روانشناسان اجتماعی نگرش‌های افراد گوناگون را شناسایی کرده‌اند. یکی از این نگرش‌ها ( نقش دانش ) نام دارد که در آن نگرش ما، دانش‌مان را نسبت به جهان اطراف سازمان‌دهی می‌کند. استفاده ما از اطلاعات در این روش به ما کمک می‌کند جهان اطراف خود را بهتر بشناسیم.

نگرش دیگر ( نقش دفاع از خود ) است که در آن نگرش ما از عزت نفسمان دفاع می‌کند. برای مثال، کسی که احساس می‌کند در کارش زیاد توانمند نیست، سعی بر پایین و ناتوانمند جلو دادن دیگران دارد حتی ممکن است در برخی موارد فردی را مورد تمسخر بقیه قرار دهد تا ناتوانمندی و پایین بودن خودش را از نگاه دیگران پنهان نگه دارد.

سومین نگرش که رایج‌ترین نوع نگرش است. ( نق ابزار ارزش ) است که در آن نگرش ما، بیان کننده ارزش ما است. در این روش نگرش ما به دیگران نشان می‌دهد که ما چه کسی هستیم، چه عقایدی داریم و در موقعیت‌های گوناگون چه واکنش‌هایی از خود نشان می‌دهیم.

به طور کلی کلید اصلی برای داشتن نگرشی مثبت به زندگی، اشتیاق است. همچنین شور و ذوق زندگی است که فردی که دارای نگرش درست است به دیگران انتقال می‌دهیم.

دیگران بیشتر از خودمان متوجه نگرش ما می‌شوند. در دنیای مدرن امروزی داشتن نگرش درست نسبت به زندگی امری بسیار مهم و ضروری است.

برای مثال، وتی به خرید کالایی می‌رویم، انتظار داریم فروشنده در مورد کالاهایی که می‌فروشند اطلاعات کافی داشته باشد و همچنین مشتاق برای کمک و راضی کردن مشتری باشد و این همان اشتیاقی است که مردم در شرایط مختلف به یکدیگر انتقال می‌دهند. نگرش ر فرد ممکن است در طول زندگی‌اش تغییر کند.

این تغییرات ممکن است ناشی از شرایط گوناگون یا تجارب زندگی باشد و این همان پرورش و توسعه‌ی نگرش است. این تغییرات ممکن است مثبت باشد و نگرش فرد را مثبت کنند یا منفی باشند و باعث منفی شدن نگرش فرد شوند. گاهی اوقات این تلاش‌ها پیامد عکس دارند و در نهایت نگرش فرد دقیقا برعکس چیزی که منظور ما بوده، می‌شود. از آن‌جایی که عوامل بیرونی باعث شکل گیری نگرش‌های ما می‌شوند، افرادی  که امتیاز کل آنها در این آزمون پایین است، باید دقت کنند که آیا که آیا این عوامل در زندگی‌شان وجود دارد. اگر این عوامل منفی هستند، آیا می‌توان موقعیت را طوری تغییر داد که نگرش‌های منفی ما تبدیل به نگرش‌های مثبت شوند.

در این‌ جا خودشناسی هم می‌تواند سودمند واقع شود، چرا که ما هر چه نگرش‌ها و عقاید خود را بهتر بشناسیم، شانس بیشتری برای شناسایی و تغییر نگرش‌های منفی به مثبت داریم.

17 e1613422350209